loading...

Priskategorier och finalister 2018

Årets Hållbara företag

Priset till Årets hållbara företag delas ut av Upplands-Bro kommun. Vinnaren av priset är ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i.

Frölunda Gård : (Therese Ekerholm och Clas af Ugglas)
Frölunda Gård har en tydlig miljöprofil och fokus ligger på hållbart företagande. Med en klimatsmart och fossilfri konventionell odling lever de upp till ett hållbart synsätt. De har ett genomarbetat visionsarbete där den ekologiska synvinkeln är tydlig. De arbetar även aktivt med att minimera utsläpp i Mälaren.

Uddens Sjögård: (Jennie Moliner & Anders Larsson)
På Uddens Sjögård har Stockholms första andelsjordbruk startats. Intresset av att köpa andelar är idag mycket stort och verksamheten ligger helt rätt i tiden. Fokus ligger på naturlig och giftfri livsmedelsproduktion. På ett framgångsrikt sätt har de lyckats driva företaget på ett småskaligt och ur ekonomisk synvinkel hållbart jordbruk. De driver ett KRAV-certifierat och EU-ekologisk andelsjordbruk.

Kvarnnibble Butik och Musteri: (Anna Lauritsen Tesch och Henrik Tesch)
Kvarnnibble Butik och Musteri drivs med ett stort engagemang och hjärta. Med fokus på närodling och hållbarhet säljer de noga utvalda närproducerade varor. Inom verksamheten drivs även ett eget musteri där kunder har möjligheten att musta sina egna äpplen.


 

Årets Företagare

Företagarna har under flera år delat ut pris till Årets Företagare runt om i Sveriges kommuner och så även i Upplands-Bro. Företagarna tillsammans med Upplands-Bro kommun delar ut priset för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

Frewito
Fredrik har utvecklat Frewito från enmansföretag till ett mycket uppskattat och välmående tillväxtföretag. Baserat i Bro och nu i nya lokaler som redan börjar bli trånga.

BW Redovisning
Siffror på längden och tvären; hos Katarina blir det rätt och alla får den hjälp de behöver. Kundernas bästa är en ledstjärna för företaget.

CT Food
Från Asien till Upplands-Bro blir det nära med CT Food – när smaken får bestämma! Van och hans team har byggt upp en imponerande verksamhet.
 

Årets Nyetablering

Företagarna vill med detta pris lyfta fram de företagare som startat upp eller flyttat hit en verksamhet som drivs med stort engagemang och professionalitet.

Petjos
På Petjos fikar man bättre än hemma! Suverän service, mysig atmosfär och väldigt gott hos Maykel och Dani. Lokalen växer, liksom sortimentet.

Wellness Sthlm Skin Clinic
Många är glada att Karin flyttat sin salong från Kungsholmen till Kungsängen. Nu kan man få proffsig hudvård på hemmaplan, bli omhändertagen och få lite vardagslyx.

Mekonomen Bro/TJ Carservice
Thomas har den personliga bilverkstaden mitt i Bro, där service till kunder och bilar är det viktigaste. I en modern miljö tas alla bilar om hand.
 

Damernas Stora Pris

Damernas Affärsnätverk delar ut sitt Stora pris till en företagare eller ett företag i Upplands-Bro som visar på hög professionalism inom sitt yrke och som ger sina kunder mer än de förväntar sig.

Bro Hof Slott Golfklubb
Bro Hof Slott Golfklubb har satt Bro på världskartan. Man har tagit tillvara det Mälarnära läget och den historiska miljön för att skapa en golfanläggning i absolut toppklass, som ger inte bara golfspelarna utan också övriga besökare en mycket unik upplevelse med många vackra vyer att njuta av.
 
Igelkott Film
Erik Hasso har med engagemang och entusiasm byggt en filmstudio utöver det vanliga. Han är innovativ och lyhörd och testar gärna gränser. I och med flytt till nya lokaler har han skapat förutsättningar för en fortsatt spännande utveckling av företaget.
 
Larmassistans Upplands-Bro
Sylvia och Johan Svensson driver detta lokala företag som värnar om såväl allmänheten som den stora och den lilla kunden.
De är alltid redo att hjälpa och hitta lösningar åt sina kunder. Deras höga närvaro och korta utryckningstider gör skillnad och skapar trygghet.
 

Årets Inspiratör

Damernas Affärsnätverk delar ut priset Årets inspiratör till en person eller företagare som på ett föredömligt sätt leder eller inspirerar till verksamhet som gör Upplands-Bro till en attraktiv kommun att leva och bo i.

Magnus Nilsson
Med stort engagemang, empati och omsorg gör Magnus allt han kan med de resurser som ofta inte känns tillräckliga. Magnus är en polis som länge arbetat i vår kommun och det är många som kan intyga att han är en viktig och värdefull person!
 
Irene Seth
Irene har med sin bok om Almare Stäket gjort historia levande och intressant. Hon har själv bidragit mycket, men inte varit rädd att ta hjälp av experter och därmed skapat en bok som kan användas både för att lära oss mer lokalt om Upplands-Bro men också om svensk historia.
 
Kaarina Kranz
Kaarina är en engagerad företagare men hon visar även engagemang i skola och föreningsliv. De senaste åren har hon som ordförande för Bro IK  sett till att Bro åter fått ett fint midsommarfirande, engagerat föreningen i utbildningssatsningar och sett till att man fått bidrag för att bygga ut en aktivitetspark för ungdomar.