loading...

Finalister och vinnare 2020
 

Årets Företagare

Priset delas ut av Företagarna Upplands-Bro i samarbete med Upplands-Bro kommun till Årets bästa företagare.
Vinnaren driver ett företag som är lönsamt och har god tillväxt. Företagaren ska vara en god entreprenör och en förebild med engagemang och kreativitet.


SELTEK Skandinavisk Elteknik AB - Per-Erik ”Pelle” Nordell
Få i Elbranschen har ett så stort hjärta som Pelle. Med fokus på individerna som arbetar i bolaget bygger han ett starkt bolag med långsiktiga affärsrelationer. Pelle har med sin omtanke hjälpt anställda med körkort, tandimplantat samt att han är en chef med stor förståelse och mod.
 
Dunhoff Bil – Jon Lindgren
Det familjeägda bilföretaget med 10 år i branschen som nu nischat sig på begagnatmarknaden av nyare inbytesbilar. Vassa, kunniga och med ett professionellt bemötande. Allt det vi tycker ett bilföretag ska ha!
 
Petjos – Dani Falksund- Abdallahad och Maykel Tyrisevä Abdallahad
Dani och Maykhel har skapat en oas, och nu är Petjos ett begrepp i vår kommun. Alla välkomnas till deras mysiga café som bara växer och växer! Samarbete, engagemang, omtanke och professionalism i en härlig förening.
 

Dani och Maykels cafè – Petjos

Med tomma händer har två bröder skapat kommunens mysigaste mötesplats. De har satsat många timmars arbete och utan att ta lån. Café, luncher och bageri på gång och därtill ett Coffice i nästa kvarter. Utsökta bakverk, delikata luncher - allt lagat från grunden. Här ges plats för alla och Dani & Maykel blir vän med varje kund. De levererar stort till både företag och kommun, har bra och ökande lönsamhet därtill.

Årets Inspiratör

Damernas Affärsnätverk delar ut priset Årets inspiratör till en person eller företagare som på ett föredömligt sätt leder eller inspirerar till verksamhet som gör Upplands-Bro till en attraktiv kommun att leva och bo i.

Rasmus Vanagand
Har ett engagemang och en drivkraft utöver det vanliga. Med fokus på trygghet och gemenskap arbetar han målinriktat för att göra Upplands-Bro ännu bättre. Hans ledarskap får omgivningen att utmana sig själva och att spränga osynliga gränser. Rasmus delar gladeligen med sig av sitt kunnande och sina erfarenheter och har en förmåga att se potential även i de svåraste utmaningar.
En sann inspiratör!

Birgitta Dickson
Är med sin drivkraft, positivitet och sitt engagemang en sann inspiratör. Hon tar alla tillfällen att lyfta vår kommun och talar varmt om hur bra det är att bo, verka och leva här. Birgitta hjälper gärna andra människor att växa och arbetar aktivt för att göra skillnad. Hennes engagemang i Företagarna, Rotary, Damernas Affärsnätverk samt Leader Mälardalen är bevis på det.

Ebba Horn
Odla ihop och Agriton arbetar oförtrutet för vår framtid. Genom sitt företag Agriton Sverige AB marknadsför hon produkter för att återställa ekosystemet och förbättra miljön för jord, vatten, växter, människor och djur. En klimatsmart och inspirerande lösning! Ett annat spännande projekt är Odla ihop, där deltagarna har haft möjlighet att bedriva småskalig odling på Ebbas kära Öråker.
 

Rasmus Vanagand

Med engagemang, målmedvetenhet och imponerande drivkraft arbetar Rasmus för att öka tryggheten och gemenskapen i vår kommun. Med sitt tydliga ledarskap och sin positiva inställning har han gjort märkbara avtryck. Förmågan att se möjligheter i stället för svårigheter är en beundransvärd och inspirerande egenskap – och den gör Rasmus till en sann inspiratör!
 


Årets Hållbara Företag

Priset till Årets hållbara företag delas ut av Upplands-Bro kommun. Vinnaren av priset är ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i.
 

Happy Tammsvik
Happy Tammsvik är ett miljövänligt möteshotell som arbetar aktivt för miljön och bidrar till hållbarhet på ett flertal sätt. Vid Happy Tammsvik filtreras och kolsyras vatten på plats för att minska transporterna och företaget har ett aktivt integrationsarbete för nyanlända personer.
 
Magnusson Petfood
Magnusson Petfood drivs av familjen Magnusson som har producerat hundmat i flera generationer, med ett tydligt hållbarhetsfokus. Nu tar företaget nästa steg med en ny satsning på ett energieffektiviseringssystem, som återvinner den energi som behövs i produktionsprocessens olika delar.
 
ICA Supermarket Bro
Verksamheten har ett stort engagemang för social hållbarhet. ICA Supermarket Bro arbetar aktivt med att få ungdomar att upptäcka och utveckla sina drivkrafter genom att erbjuda praktikplatser. Företaget skapar även tillfällen för matmarknader i Bro centrum som bidrar till ett levande centrum

 

Magnusson Petfood AB

Familjen Magnusson är en välkänd djurmatsproducent som i generationer har levererat djurmat i såväl Sverige som på export. Genom ett långsiktigt och ständigt pågående hållbarhetsarbete bidrar Magnusson Petfood till ett hållbart samhälle. Den senaste stora satsningen på ett energieffektiviseringssystem är ännu ett bevis på företagets strävan att vara i framkant inom hållbarhetsområdet.

Årets Nyetablering

Företagarna vill med detta pris lyfta fram de företagare som startat upp eller flyttat hit en verksamhet som drivs med stort engagemang och professionalitet.

Martin Sahlqvist - Sahlqvist Marknadsutveckling 
Martin Sahlqvist är killen som fattade mod och sade upp sig från sitt jobb inom digital marknadsföring för att starta ett tjänsteföretag inom detta område. Sahlqvist Marknadsutveckling hjälper stor eller liten med att nå fram igenom det digitala bruset så kunderna kan öka sin försäljning. Martin både bor och har sin verksamhet i Bro.

Homa Khosrawi och Moslim Ali Akill - Guldjobbet i Bro
Efter många års trogen kommunal tjänst valde Homa Khosrawi och Moslim Ali Akill att etablera företaget New Future Consulting – Guldjobbet i Bro. De ville få hjälpa människor att uppnå sina mål. En lokal arbetsmarknadsverksamhet som låter människor hitta sin plats i arbetslivet och samhället. Deras coaching skapar trygghet och ökad inkludering.

Dennis Jensen - Ekman-Jensen Maskin & Transport
Dennis Jensen startade bolaget Ekman-Jensen Maskin & Transport när hans gamla arbetsgivare gått i konken. Dennis tog med sig sina arbetskamrater och har på bara ett år byggt upp ett åkeri med god service, kvalitet och säkerhet. Nu kör man i tunnlarna för Förbifart Stockholm. Ambitionen är att växa och det med hjärta och själ.

 

Homa Khosrawi och Moslim Ali Akill - Guldjobbet i Bro

Homa Khosrawi och Moslim Ali Akill på New Future Consulting - Guldjobbet i Bro - har med raketfart skapat en seriös, framgångsrik, och hoppingivande verksamhet. De gör verkligen skillnad och har redan lysande resultat. Homa & Moslim drivs av att hjälpa människor uppnå sina mål och att göra det svåra enkelt!

Damernas Stora Pris

Damernas Affärsnätverk delar ut sitt Stora pris till en företagare eller ett företag i Upplands-Bro som visar på hög professionalism inom sitt yrke och som ger sina kunder mer än de förväntar sig.

Brandkåren Attunda i Bro finns alltid där för oss, inte sällan i vår värsta stund. Bostadsbrand, trafikolycka, hjärtstopp eller översvämning spelar ingen roll – de kommer! De driver ett outtröttligt arbete där de informerar och förebygger, assisterar ambulansen när så behövs, utbildar våra barn och möter ungdomar på glid. De är närvarande i alla delar av samhällsbygget och gör därmed en helt ovärderlig insats!

Sofie Hedberg, Fias Hälsorum möter sina kunder med öppet sinne och hjärta. Hon läser av både kroppsliga och själsliga skavanker och behov. Sofie har genom fortlöpande utbildningar skaffat sig kunskaper långt utanför begreppet massage, bland annat i akupressur samt lymfmassage. Med sin lyhördhet och sitt mjuka handlag sätter hon alltid kunden i fokus.

Lars Ribbefjord, Fiskbilen och Fiskbutiken är välbekant för de flesta i Upplands-Bro. Efter oräkneliga år i fiskbilen utanför Coop i Brunna har han nu fixat i ordning och flyttat in i sin nya butikslokal i Kungsängens centrum. Med sig har han en trogen kundkrets som nu växer sig ännu större. Alltid med ett leende och med ett gott mattips till den som så önskar.

Sofia Hedberg - Fias Hälsorum

Sofie Hedberg tilldelas Damernas Stora Pris 2019 för att hon med sin lyhördhet och sitt mjuka handlag gör så mycket mer än knådar stela ryggar och onda nackar! Sofie möter sina kunder med värme och respekt. Med öppet hjärta och sinne läser hon av både kroppsliga och själsliga skavanker och behov. På Fias Hälsorum är det hela människan som är i fokus vilket uppskattas av den stadigt växande kundkretsen. Sofie har förutom gedigna kunskaper i massage även vidareutbildat sig inom akupressur och lymfmassage, och är ständigt nyfiken på hur hon kan hjälpa sina medmänniskor på bästa sätt.